Vad tusan är det med en del folk??

 
Kommer ni ihåg ärrendet ang denna tik??? Hur fasiken tänker folk igentligen? Den här kan inte ha tänkt huvudtaget och man mår så jäkla dåligt och det här är något som händer ständigt, tyvärr.
 
 
 
Polisen Specialutredningar Djur Söderort

Bellas historia♥

I december 2012 fick vi in ett ärende avseende en tik som enligt anmälan skulle vara mycket mager, behövde veterinärvård och som vid en ålder av 10 månader fött sin första kull med valpar.
... Efter att vi upprättat en anmälan (Brott mot 3,9 och 36§§ djurskyddslagen) åkte vi ut till aktuell adress. Uppgifterna stämde. Därtill saknades det helt foder till hundarna.

... Vi ringde Länsstyrelsen och underrättade dem om ärendet. Djurägarna fick 24h på sig att köpa foder till hundarna samt att ta Bella till veterinär. När detta inte följdes omhändertog vi Bella med valpar.

En tik får inte paras innan den är 18 månader gammal. Bella var omkring 8 månader när hon parades, och när hon så fick sina valpar var hon inte mycket mer än valp själv.
Att para en tik under 18 månader är inte bara olagligt, det kan även få väldigt allvarliga konsekvenser för tiken. I Bellas fall handlar det om att hon fortfarande kämpar med att återhämta sig och att försöka gå upp i vikt.

Här kan ni läsa mer om vad som gäller vid parning av hund  REGLER 
Här kan ni läsa mer om Bella och hennes valpar, som nu letar nya hem www.hundstallet.se

/Specialutredningar
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0