En bra helg jag fått lite gjort


I lördags bakade jag bullar för fulla muggar och på kvällen gjorde vi egen pizza med tomatsås, starka korvar, brieost, gorgonzola och ruccola. Himmelskt gott blev det.

Idag vaknade jag tidigt som alltid i stort sätt. Tog med mig Samson ut och vi passade på att hoppa upp på stenar under promenaden. Förut ville han inte det alls, säkert för han tyckte det var läskigt. Nen vi har tränat lugnt och låtit han få ha sin tid och nu gör han det oftast utan att jag behöver göra så mycket. Skönt att vara ute tidigt så man slipper skälliga hundar. Ibland tycker jag det även om det är bra träning. Men här omkring tycker jag dom inte gör annat än skäller och det blir jobbigt.

När jag kom hem tvätta jag köksfönstret och satt upp rena gardiner. Inte för att fönstrena ser renare ut så gamla som dom är men jag kan ju få låta mig själv tro det.

Sen blev det att baka matbröd. Dom sedvanliga grötfrallorna som är en klar favorit här hemma. Går inte att vara utan dom. Hundarna har varit ute och känns som vår ute i solen och fåglarna som kvittrar. Så härligt.
Snart dags att göra fläskfile.

Imorgon en ny vecka. Massa möten och på torsdag ska jag och min chef visa för hela företaget vår nya IT sida. En sida som ska hjälpa dom anställda att veta vem och vart dom ska vända sig vid problem med sina datorer/mobiler förutom oss. Blir att sätta på sig svarta kavajen!

Ha en fortsatt härlig söndags kväll!


Så fint ...

Vart ser ni Samson? 
En vän till oss jobbar åt dom och har gjort deras fantastiska hälsning.

Blev bullbak idag. Bakade på mjölk och kvarg och absolut dom godaste bullar jag gjort.

Nu blir det lite relaxing till en film "My Babysitter's a Vampire".
Alla hjärtans dag


Det här med Blogg app kan vara bra om msn sparar det man skriver vilket jag inte gjorde o får skriva om allt.

Idag är det Alla Hjärtans dag något jag inte firar alls och anser löjligt. Affärernas marknad. Att man tycker om varandra trodde jag man visade varje dag för det gör iallafall vi här hemma. Vi behöver ingen speciell dag för det.

Iallafall så vaknade vi tidigt och vi har varit ut med hundar. Ljuvligt ute trots avsaknad sol.
Arnold är pigg idag och är så glad. Han har tydligen lätt att sträcka sitt ena ben vilket gör att han får lite ont. 1 och 2 gången hade han ju svårt att resa sig. Men nu blir han bra eller blev bra efter 1 dags vila. Lite massage och tack vare kombination Grönläppad Muzzla och MSM så är han helt rörlig det lilla busfröt! Använder mig av Djurapotekets produkter. Dyra men jättebra. Finns andra alternativ också på tex hästaffärer. Vår hästaffär har inte allt.

Idag ska det bakas men vet inte om jag tar bullar idag eller matbröd. Det visar sig.

Lite hundträning måste hinnas med också. Förstår inte hur jag får tiden att räcka till. Den senaste tiden har jag haft fullt upp och inte alls känt någon ledighet. Hoppas det blir bättre.

Önskar er alla en fin dag, va rädda om er och era fyrbenta!
Så här kan det se ut på jobbet

Många har sina barn som bakgrundsbild på jobbet. Jag har hundar. Brukar byta lite då och då. Och nu har jag denna. Äntligen kan jag blogga med mobil. HAPPY!
Ikväll blir det att ta det lugnt. Ska grilla Ciabattabröd. Hela helgen kommer att gå åt att baka. Matbröd och annat. Älskar att vi köpte stor frys. Det bästa vi gjort!

Testar från mobil


Förut har det aldrig fungerat med Blogg appen på mina andra mobiler. Så testar lite nu. Fungerar detta kan man ju även använda mobilappen så kanske man tar sig tid mera att uppdatera😃
👍

Nu var det ett bra tag sen


 
Nu var det ett bra tag sen jag skrev något, och det beror mest på att jag håller till på Facebook och har min
grupp där. Här hemma är allt bara så bra. Samson har funnit sin trygghet och det märks verkligen. Han har så mycket kärlek att ge så det går inte att beskriva med ord. Han har flera egenheter. Som tex han måste ha sin egna kudde, den sover han på. Han ska alltid gosa innan han ska sova. Och han som aldrig någonsin gillat att sova under täcket, ska helt plötsligt ligga där nu. Han rör sig inte ur fläcken under natten, utan han sover där han lagt sig.
Hundmöten är väl sisådär, det går bättre och bättre. Upplever det fortfarande att det är dom små skälliga hundarna att stissar upp sig för. an är absolu tinte elak utan vill helt enkelt fram. Jag upplever han som dragig i kopplet men har nu fått bekräftat att han är stark och då upplever man han som enormt dragig. Visst drar han men inte så man lider av det, förutom armen:) Ska se över koppel, finns en del bra. Sen kanske inte sele är det bästa att använda men jag gillar inte halsband och sådan som sitter åt i halsen ur ergonomiskt tänkt. En hund ska må bra när han går ute. Och genom att vi ofta gör balansövningar så ska man ha ett sele.
Spike är sitt vanliga Spike, han börjar bli gammal och seg. Men när han väl får busa finns inget stop. Han tycker om när han får busa med Sam, dom är ganska lika varandra, försiktiga av sig.
Inga. Älskade Inga som förlorade all trygghet för 2 år sen på Strömsholm. Vi fick börja om från ruta 1. Självkänslan gick ner på 0. Hur kunde matte  o husse lämna mig själv på ett sjukhus ensam i en bur?
Nu är hon på g igen, och hon som aldrig velat ligga och mysa på bröstet tex kommer nu frivilligt. Som vi kämpat med detta i 2 år!!! All möda är värt allt besvär.
 
Arnold, mera vild än tam. Han har glmten i ögat, familjens clown. Tar alla tillfällen i akt att jävlas. Starta upp ett bus och gärna med Spike. Med Sam är han lugnare. Jag  vet inte varför. Men det händer att Arnold vill "rida" det är han enormt duktig på. Och det tillåter vi inte när vi ser. Förstår inte alls det roliga i det hela som en del människor tycker.
Tyvärr måste jag väl säga, så har jag mesdadels haft egentid med Sam bara för att jag tycker han behöver så mycket träning. Så förra helgen gick vi tidigt på morgonen och gick genom hela stan och mot Svartån och upp till Djäkneberget. Vi hade hundmöten och vi tränade balansövningar. Vi hade det jätteskoj tillsammans och han verkligen gillade det. Vi mötte en hel del underbara personer och sånt gör en så glad, det förgyller dagen. Inga fördomar och inget tjafs.
Inga har jag tagit med på balansövningar ute något som hon verkligen älskade. Hon var så lycklig när jag berömde henne och det värmde en "mammas" hjärta. Hon hade så roligt att hon inte ville gå hem, så det tänker jag fortsätta med. Just balansövningar stärker hundens självförtroende och samtidigt bra relation mellan ägare och hund. Och det fungerar för oss! Inga is back!!!!
 
Tillhelgen är det Alla Hjärtans dag! Tycker sånna dagar neligt mig är löjliga. Man ska bry sig om varandra jämt och inte ha någon speciell dag. men vi ska äta gott och ha det bra.
 
Nedräkningen för min födelsedag pågår, jag fyller ju jämt. Och jag kommer som sagt att vara ledig och på OKÄND ORT!
 
Får se när jag får för mig att skriva nästa gång ...ha det så gott därute och va rädda om er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0