Året som gått och åren som gått...

 
Året eller åren som gått är igentligen ganska mycket att beskriva, men dom 2 sista åren har det hänt mycket saker.
För ett par år sedan var vi med i VLT (Västmanlands Läns Tidning) där vi gick ut med att vi kämpar för våra raser, dvs "kampraserna". Liksom i VLT förstora Media upp en hel del och i dom flesta fall är det ju faktiskt deras fel att "hatet" för våra hundar finns. Jag tänker inte äns gå in på VARFÖRutan bara förkorta allt med att säga, alla hundar kan bli farliga i fel ägares händer!
Även här i VLT skrevs det något helt annat än vad och hur jag beskrev varför vi gör detta. Tycker man borde få ta del av intervjun INNAN det faktiskt publiceras.
Men detta var för ca 2 år sedan och Föreningen las ner. Jag hade inte äns orken att fortsätta med så mycket
tjafs som var kring att man var delaktigt, och baktal om varandra som inte äns det var sant, då jag faktiskt + några andra här i stan kämpade rejält. Men VI fortsätter vår egna kamp här i stan och det har vi gjort hela 2012 med våra underbara Hundträffar som faktiskt varit väldigt positiva, så det ska vi fortsätta med och jag hoppas alla kommer vara med på det nya året 2013 när vi kör igång igen. Alla är Välkomna oavsett ras!
Förra året i December hämtade vi också våran älskade Arnold, en Fransk Bulldogg som är döv. Vem trodde att man skulle förälska sig i en ny helt ras så mycket? Men det gjorde vi. Han är helt underbar. En lugn och harmonisk hund, inte rädd för något utan mera nyfiken på vad livet kan ge, han tar för sig och han visar här hemma VEM som är ledaren i flocken, både på gott och ont. Han vill också gärna försöka bestämma över oss men det går inte. Men Bulldogg som han är så vet vi hur envisa dom kan vara.
Arnold har också precis som Inga tävlat i en "Lådsaslydnadstävling" vilket kanske inte gick helt perfekt och han skulle inte klassas som att tävla berättade domaren, lite mera träning behövde han allt. Men han fick mycket beröm trots all oträning och pga sin dövhet. Inga däremot hon var en GUD på lydnadsplanen, hon gick perfekt och placerade sig därefter mycket bra. Döva hundar kan! Och hon skulle enligt domaren kunna tävla om hon var som hon var på tävlingsbanan denna gång. Inga är en otroligt följsam hund, en hund som jag litar på att ha med mig ute, dock kanske inte alltid tillsammans lös med andra hundar då hon vaktar de sina oerhört och kan säga till vilket också har hänt då vi fick lossa hundarna och tack o lov att det gick bra.
Personspår med Inga hann vi göra 2012 också, det var jättekul och något vi verkligen gillar och har fortsatt lite med. Tror dett vore något för Mr.A också. Däremot är hon ju som hon är, gillar inte att bli lämnad ensam. Så kursledaren goa Elisabeth var så snäll så hon tog tiden då med Inga medans jag la spåret. Kursen gick vi på
Glanna. Vi har även tänkt att ev gå kurs i kantarellsök 2013 så det ska bli spännande. Och självklart gör vi det hos Glanna också.
 
Många Hundträffar har jag ordnat och många som ställt upp i vått och torrt, Tack alla goa ni som alltid är med! Det är Ni som gör Hundträffarna till en trevlig gemenska och att hundarna får träffa varandra och faktiskt gett bra resultat för många som haft sina små problem. Självklart har vi även regler på träffarna som måste följas.
 
Som sagt det finns mycket som hänt under 2012. Något som verkligen skrämde oss lite var att lilla Arnold fick en tumör som sedan visade sig vara godartad. Operation gjordes och tumören togs bort och skickades för analys. Vi fick också reda på att han tog narkosen jättebra och andas fullt normalt och har ett bra hjärta. Dom var fullt medvetna om att gå försiktigt tillväga med narkosen när det gällde denna ras. Men allt ordnade sig och vi fick på kvällen hämta han. Han var riktigt glad när han fick se oss och gick hela vägen hem. Pigg och allert. Han brydde sig inte ett dugg i tratten som han hade på sig i 10 dgr, han hittade snart även finessen med hur han skulle ta sig fram, en smart fralla:)
Minnet från det är när vi skulle hämta honom. Vi fick gå in i undersäkningsrummet och dom bad oss vänta. En vetrinär kom in och tog bort stygnen och jag frågade om allt gått bra? Sköterskan sa då...ni får vänta tills vetrinären som utförde själva operationen kommer så får han berätta.
En stor klump fastnade i mitt hjärta. Hade någon komplikation uppstått? Hade han svårt vid andning?
Conny som var med såg på mig att jag var orolig och lugnade snart mig.
Så kom då vetrinären in. Tog oss i hand och sa att självaste lilla Arnold är en mycket fin och stark fralla.
Så berättade han hur det hade gått till...och jag bara väntade med gråten i halsen...VAR ÄR ARNOLD???
Men så äntligen berättade han att svaret kommit och att tumören var "snäll" och jag bara jublade!! Så löjligt men ändå. Han talade då också om precis som jag skrivit att han tog narkos mycket bra, hjärtat mycket bra och är en mycket pigg fralla, dom förstod sen också att han var döv men att han var duktig på att förstå.Hahahahah!!!
Så hämtade han då lilla Mr.A som kom in och var lite vinglig...men oj så glad han var att se husse och matte. Och vi var nog lyckligare än han!
Ja, så har vi då själva klådan Arnold har...vi har inte gjort någon direkt undersökning utan fått mycket goda råd och tips från djuraffären där vi går. En tjej med mycket kunskap gav oss en rejäl lektion. Så idag går Arnold på färskfoder, VoH (Vom og Hundemat) med kyckling ibland får han kyckling med ris men det är inget helfoder så det får han varvat när kyckligen är slut. Klådan har nästan upphört under dessa månader och är mera normalt. Tjejen i djuraffären trodde också att mycket kan vara säsongsbetonat då många ägare till hundar kommit in o sagt att hundarna har klåda. Samma med A, på sommaren kliar han sig inte alls mer än normala hundar.
Dessutom nu har han byggt på sig en enorm muskelmassa och från det att han opererat sig för ett par månader sedan till nu har han gått upp från 9,7 kg till över 13 kg. Han är stor. Men han var i och för sgi den största i kullen också, och en fralla växer till ca 3 år, så han kan bli större. Men det gäller att ha koll, vill inte ha en övergödd hund. Så med allt det här har vi alltså inte hunnit med att göra det vi ska med han, kastrera och patella. Men det ska vi ta tag i nu 2013.
 
Vill också skriva om en jättehärlig sak. En tjej och nära vän på våra hundträffar har i alla år varit enormt rädd för just "kampraser" men genom alla träffar och privata träffar så har vår Inga lyckats göra henne till en orädd person för vår ras och idag stolt ägare till en amstaff från en Kennel i Skultuna vars Kenneluppfödare också är en mycket god vän och en följeslagare på våra Hundträffar. Tänk så mycket positivt man kan göra genom att bara låta rädda personer få träffa våra hundar!!! Så underbart och en stor ELOGEtill vår vän och vi önskar henne och hennes familj all lycka i framtiden med denna underbart vackra amstaff som förmodligen ska ut i ringen i framtiden och visas upp, självklart kommer vi att vara med!
 
Skulle kunna skriva en hel bok om allt som hänt men då skulle jag förmodligen trötta ut er. Men vill tacka er alla underbara nya som gamla vänner jag fått lära känna, Ni är underbara och verkligen visat hur goa ni är! Hoppas vi får ett lika bra 2013 om inte bättre än 2012.
 
Önskar också att alla hundar som finns placerade på så många Organisationer får lyckliga och kärleksfulla hem.
Och framför allt ni som tänker ta er an en hund, Tänk noga igenom er livssituation INNAN ni skaffar en hund, en hund är inte bara söt, han kräver en hel del och är ingen hund som ska hoppa till olika människor i livet, det skapar bara otrygghet mera.
 
Idag är det Nyårsafton och här hemma bojkottar vi allt vad smällare heter. Vi har själva inga problem med våra hundar men det finns andra. Smäll INTE av några smällare i tätbebyggda områden, ta ert ansvar och tänk på att många djur lider! VISA RESPEKT!
 
Som avlsut vill vi önskar ALLA våra vänner Ett Riktigt Gott Nytt År och va rädda om varandra!
 
 
 
 
Ur dagens VLT (Västmanlands Läns Tidning)

Till Er Alla

 

Juldagen...

Det blir ju inte så mycket skriva av när det är storhelger direkt. Men nu tar jag mig lite tid innan man ska göra mat.
Det har varit riktigt skönt några dagar nu, t.om fått sova ut vilket jag tror jag behövt mer än jag trodde. Att gå upp kl 5 varje morgon 5 dgr i veckan och hela året, tar nog på sina krafter. Och sista tiden har man fått jobba jättemycket, vilket jag tror kommer framöver också, genom att jag har så mycket att lära mig inom många områden.
 
Iaf så blev julafton väldigt lugn och jättemysig. Jag och Conny gjorde julmat och åt så vi var proppmätta. Julklapp från svärfar hade vi fått, tack älskade svärfar för det♥♥♥
Connys mamma ringde också och dom kommer dagen före nyårsafton så då firar vi ytterligare en jul genom att hon jobbar och har beredskap så kan dom inte åka ifrån. Julen är ju inte som den varit förr. Så många som gått över till änglasidan och bl.a våran älskade Camilla, sorgen finns fortfarande och alla minnen. Min mamma finns inte längre hos mig, hon skulle älskat min nya familj, speciellt Connys goaste mormor, hon och min mamma är som kopior till sättet.Connys mormor är en person som ALLA bara älskar, en goare "gumma" går inte att finna på denna jord. Ja, alla är helt underbara, en fantastisk familj. Jag är lyckligt lottad för en gång skull att få vara delaktig i den.
Iallafall så åt vi god julmat tills vi inte orkade mera.
 
Idag sov jag ut igen, så skönt. Åt frukost och sedan åkte vi till Erikslunds och till ElGiganten, vi skulle köpa ett nytt
spel eller Consol. Nintendo DS XL. För ett par dagar sedan fanns det många, men nu var det ont om dom, vilken tur vi hade!!! OK, det är inte billigt, vi gav över 2000 kr för det. Men säljaren sa att det är årets julklapp för stora som små. Jag skämtade till det och sa...Är inte det nya Iphone5? Han skrattade och sa, faktiskt inte, vi har aldrig sålt så lite av dom och det trodde vi aldrig, däremot Samsung III!!! Visste jag väl redan hahahahaa!!!
Sedan gick vi för en gång skull til Maxi, vilket vi aldrig är på, då vi gillar City Gross, just för att dom har färskt packeterat kött, för är det något jag verkligen ogillar så är det vakumförpackade kött!! Man vet aldrig hur länge det legat:( Men jag gillar Maxi och deras utbud på Erikslund. Var också in på Apoteket och köpte lite saker som vi behövde. Sen åkte vi hem.
 
Conny satte då Nintendo på laddning och jag passade på att ta med mig Arnold ut på långpromenad kombinerad träning med att "gå fint". Just ja, GÅ FINT!!!  Kan man bara drömma om med han, han är inte en BULLDOGG för skoj skull, utan han gör skälet för det med, ENVIS som synden, men se det är jag med. Stanna, gå, stanna gå, stanna gå. Inget hjälper. *SUCK* och *STÖN* Men..så gick jag saktare och såg till att jag liksom tryckte in han mot snön men ändå inte, så han går nära mig intill mitt ben, då gick det bättre. Det tar 1 år att komma hem hahahaaa!!!! Men jag är lika envis jag och jag ger mig aldrig. Spike var likadan tills 2 år och efter kastreringen..då blev han som förbytt.
Tränade också att stanna och sitta när vi fick möten. Det gick bra. Ligga ville han då inte, kanske beror på snön, vem vill ligga och ta det lugnt i det:) Men en sak, han visar inget på att han skulle frysa, ingenting alls, ut i snöhögarna och hoppar o skuttar och jag efter i kopplet, folk som såg oss måste fått ett rejält skratt, för det fick iallafall jag. Vi hade en riktigt bra träningsrunda och roligt tillsammans trots att jag hade lust att slita av mig håret. Men jag kan inte bli arg, det lönar sig inte. Man får helt enkelt aldrig ge upp.
 
Imorgon hade jag tänkt baka lite, bl.a kakor. Har heller inte fått någon tvättmaskin ännu, får väl hoppas på den 27 eller 28/12 istället, annars måste jag använda tvättmaskinen iallafall, för tvätta går det och rent tvättar den, bara att det låter satan när den centrifugerar, men det får man väl stå ut med.
 
Sen har jag ju sagt många ggr att vi måste ha en större frys, och det MÅSTEvi verkligen nu. Allt färskfoder som vi köper till hundarna eller Arnold behöver plats. Går snart inte att stänga dörren till frysen hahaha...Märkte det efter att ha köpt billigt kött på Maxi idag, köpte några kilo att göra kalops på och även fläskytterfilén som dom hade till bra pris. Lika bra att passa på då!
Ikväll äter vi ingen julmat, får bli annat istället. Koppla av till en film också. Nu känner jag mig lite "mör" efter att ha pölsat runt i snödrivor i stort sett hela dagen.
 
God fortsättning alla och passa på att njut av er ledighet, det gör jag!
 
Nya consolet, Nintendo
 
Nu laddas spelet
 
Klart!!
 
Massa snö har kommit inatt och under dagen
 
Ser ni fågelboet i trädet?
 
Arnold myser i husses knä♥
 
Varm glögg värmer själen sägs det:)
 
Detta stöttar jag med hela min själ!
 
Brunch
 
GOD FORTSÄTTNING ALLA!!!
 

Hälsning till Er Alla!

 

Sista dagen före jul...

Fredag och jag njuter av att tänka på det. Den här veckan har varit så hektsik för att allt
ska in före helgen pga bokslut. Jaga foolk och kolla upp, ibland stämmer inte saker o ting,
jaga vidare..problem med trådlösa nätverket på jobbet, lösa det...vilka har problem osv...
Ändå håller vi upp humöret på jobbet jag och mina arbetskamrater. Hann inte med frukosten
tillsammans med kollegor idag, så vår VD assistens kom o frågade varför jag inte kom,
så guulligt! Men jag hann bara inte, var en sak jag måste ordna till Ekonomichefen.
I mitt nya jobb har jag olika funktioner som IT/IS assistens, jag gör snart allt utoom det jag ska
göra, alltså bistå med IT/IS hjälp, jag har knappt lära mig något ute i Produktion vilka
datorer styr det och det, utan jag sitter och hanterar ekonomi som tar upp min största del av
dagarna...jag är ingen ekonomi människa och kommer aldrig bli. Ibland känns det störande
att jag inte hinner med det jag verkligen ska göra. Sen fick vi ny chef på det, men han är införstådd
med det hela och detta ska vi tillsammans gå igenom sen. Min kollega han slutar i Mars sen är det
bara jag kvar här på IT/IS avdelningen, vad händer då? Chefen stationerad i Malmö, två andra data killar
i Nyköping och så en kille som sitter i byggnaden längre bort, men han är programmerare. Undrar hur dom
tänk på det hela? Men nog om det.
 
Imorgon bär det iväg för att handla en del och bl.a färskfoder till lilla Arnold. Så fort vi fick slut på det
så började han klia sig ofantligt mycket, mer än han tidigare gjort, så vi får verkligen se till sen
att det INTE tar slut på fodret.
Jag har också bestämt mig för att under denna ledighet ska jag ha egentid med Arnold varje dag
om det går, vi ska träna och träna tills jag slitit av mitt hår...undrar om jag tror på det själv?:)
 
Iallafall blir det en hel del att fixa imorgon. Söndagen ska skinkan i ugnen och så ska det fixas
köttbullar, mina julköttbullar. allt annat förbereds från och med ikväll.
 
Har ännu inget hört om leverans av vår nya tvättmaskin, men dom sa ju att det inget var som dom lovade
före jul och det förstår jag. Det värsta får jag tvätta för hand för jag TOTALVÄGRAR att tvätta i snuskstugan.
 
Idag åker svärfar och Conny en sväng till Örebro men dom är tillbaka på några timmar igen. Snälla svärfar♥
Jag kommer själv att jobba full arbetstid idag, kan inte gå tidigare, men det gör inget. Har också beredskap 27 och 28/12 ifall det händer något. Japp, mitt nya jobb det!
Hoppas det blir en del härliga bilder från jul ledigheten, men ibland glömmer man oftast just sånna saker,
men ska försöka. För träning med Arnold kommer det att bli så jag hoppas på att det inte blir alltför dåligt
väder ute, annars beger vi oss absolut ut, för Arnold älskar snön och dessutom ingen fryslort heller.
 
Vill passa på att Önska er Alla En Riktigt God Jul och va rädda om Er!© Anki
 
Arnold
 
Skrämmande hur aveln är på väg...USCH!!!
 
 
Tänk på detta när det gäller våra djur inför Nyår!
 
Här nedan kan Ni se den skrämmande Dokumentären "Ett renrasigt helvete, hur gick det"
http://www.svtplay.se/video/913655/ett-renrasigt-helvete-vad-hande-sen

Julen närmar sig, så härligt!

 
Onsdag, och snart är det redan fredag, och sen lite julledigt, så himlans skönt det kommer bli.
På fredag ska jag bara njuta och smaka på känslan med att vara lite ledig. På lördag ska vi upp
tidigt och iväg och handla. Helgen kommer att bestå av att förbereda all julmat och bak.
Det ska fixas sill, skinka, köttbullar bland annat och så försöka hinna med bakning, känner hur
paniken växer. Men jag VÄGRAR köpa färdig mat såsom djufrysta köttbullar som smakar som knostror
man tuggar i:) Att amn köper färdig kokt julskinka kan jag förstå att en del gör, för det spar både tid
och el och dom brukar inte vara så tokiga. Jag ugnsbakar min. Har man en färdigkokt så ska den också
griljeras. Men skinka är en färskvara som inte tål kyla o värme för många gånger, så den blir fort dålig.
Vi brukar skära upp lite skinka så vi har så slipper man fara ut och in med den ur skåpet.
 
Köttbullar....ja dom ska vara lite speciella på julen, små ska dom vara och lite extra kryddade.
Lax och sill är ett måste. Ägghalvor med majonnäsröra o räkor är ett alternativ eller som en del med
kaviar, så gott vilket som. Jansson tycker en del om, det gör inte jag men kan äta. Revbensspjäll
älskar jag. Jag har t.om lärt mig äta lutfisk med vitsås och kryddpeppar, så jäkla gott!!
Prinskorvarna kan jag faktiskt med gott samvete klara mig utan, för korv äter man iallafall då o då.
Men en självklarhet på julbordet. Ja, det finns massa att äta. För mig är även ostarna oerhört viktiga.
Ska finnas olika som julost, whiskey cheddar, brännvinsost, och mögelost. I år såg jag att champagneost
finns att köpa, kanske borde testa?
Ris á la Malta älskar jag, så himlans gott. Kalkon kan jag gott klara mig utan, sånt växte man upp med.
Rödkål, sillsallad osv är ett måste på julbordet också och även rullsylta..MUMS!
 
Som sagt, vi har lite att göra i helgen, men det bästa av allt...man har ingen tid att passa. Och sedan den bästa
julklappen har jag redan beställt.....NY TVÄTTMASKIN!! Så nu hopar sig tvätt hemma, för jag vägrar gå till
SKITSTUGAN:)
 
Nu ska jag återgå till mitt jobb...har en del avslut.
 
 
 

Hundar behöver också vilodag

Jag kan reflektera en hel del när jag sitter och läser lite här och där
och även i det verkliga livet när jag hör saker om just det här med
hundträning.
Ofta kan jag läsa: "Min hund/hundar älskar att träna 7 dgr i veckan annars
mår dom inte bra"
OK, så dina hundar är alltså lite mänskliga och pratar med dig och talar om att
dom vill träna just 7 dgr i veckan? Grattis, du har en mänsklig hund som pratar!
Visst älskar dom flesta eller kanske alla hundar att få jobba, men jag funderar
ibland om det inte är vi människor iallafall som avgör vad våra hundar tycker om.
Om jag som person älskar att löpa i skogen så är det ju iallafall jag som älskar just det
och tar då gärna med mig min hund. Men har min hund sagt att han vill det? Nej, han följer
med mig för att jag tar med han, han talar inte om för mig att "jag vill springa 5 km i skogen nu".
Det finns ju olika träningsgrenar för våra 4-benta, och en del gillar att utföra vissa jobb så är det,
medans en del andra kanske inte gillar det.
Men att träna en hund 7 dgr i veckan tycker jag personligen är lite mycket, för jag anser att
hundar likväl som vi människor behöver vilodag, en dag att bry sig om sig själv.
 
Läser också: "Mina hundar måste leka med andra för att bli social". Enligt mig är det ganska
dumt tänkt. En hund behöver inte alls umgås med alla hundar. Att göra en hund social kan man ju göra
som jag skrivit tidigare på många olika sätt som att åka buss, tåg, bil gå på stan etc...
Att tex släppa in en valp i en Hundrastgård med okända hundar kan medföra otrolig stress som
sedan följer med i livet. Tro mig, jag har själv gjort den dumheten pga att jag lyssnade på fel folk, hade
jag lyssnat på dom som hade mer erfarenhet hade jag också lärt mig från början.
 
Nu har jag snart några dagars ledighet vid jul, och då hade jag själv tänkt träna Arnold som absolut
inte kan föra sig i ett koppel, så det är hela tiden att bara backa i träningen...och jag är envisare än han!
 

Tvättmaskin

Sitter på jobbet och har snart rensat det mesta, men väntar dock på
en rejäl omgång till. Men det gö ringet, dagarna går så fort och det är
precis vad jag gillar.
 
Som jag skrev eller jag kanske inte har skrivit det här utan på FB så
börjar vår tvättmaskin sjunga på sista versen. Troligtvis kan det vara
trumlagret eller något liknande och det är ingen idé att laga det med tanke
på vad det kostar med reparation och timkostnad. Dagens tvättmskinen håller
ju oftast högst 7 år och min är nästan 6 år eller mera, men har varit helt suverrän.
Men nu har jag köpt en ny, och hoppas få den levererad före jul men det tror jag inte,
men det gör inget, bara att veta att en sprillans ny är på ingång är den bästa julklappen.
Och framför allt A-klassad vilken min nuvarande inte är.
 
För övrigt är det + grader ute och ser almänt tråkigt ut, men snö inväntas till helgen
om man nu ska tro det som skrivs. Vi får se.
 
Snart är det lite fika pause på jobbet och på fikabordet står en bamsekorg med godis.
Jag håller mig...:)
 
En mycket trött Arnold igår kväll
 
Vardagsrummet
 
Köket
 
Sovrummet
 

Helgen som gått...

 
I fredags när jag kom hem så bakade jag lite, lika bra att börja lite smått.
Tyvärr så brukar ju det mesta hamna i magen av någon konstig anledning.
Men jag har hela nästa helg på  mig också men har samtidigt bestämt mig för
att inte baka så mycket alls i år. Julmat ska förberedas och jag kommer i år
också bara att göra det "viktigaste" och det som vi tycker är gott, annars blir det
bara massa mat över som man inte vill ha, bortkastade pengar.
 
I går (lördags) var det meningen att svärfar och Conny skulle hälsa på Cissie
och ge henne julklappen från oss alla, men så blev det inte, tydligen sjukdom där.
Nåja, det går fler tåg, men hade ju varit kul om Cissie fått sin julklapp till jul som alla
barn ska ha anser jag. Hade också varit så roligt för svärfar att få träffa sitt barnbarn som nu
har blivit så stor. men blir nog i Januari får vi hoppas.
Fick besök av goa Monika på morgonen som dök upp vid 10 tiden, vi fikade och snackade
en hel del och timmarna bara sprang iväg, i knät hade hon Arnold som stortrivdes hos henne,
annars brukar han alltid vilja ligga hos mig eller Conny, men där trivdes han som en prins.
Conny passade på att åka till Erikslunds Shoppingcenter och handla godis till Arnold något
som han måste tänka för att få äta, JOJOJOJO!!! Ett par sekunder sen hade han klurat ut det hela.
Filmer hade han köpt också, billiga och ser ut att vara riktigt bra när man läser innehållet:)
På kvällen blev det alltså FILM bl.a en som jag gillade "Cassadega" lite läskig faktiskt men sånt
gillar jag och så åt vi Tacos till, en riktig myskväll som slutade efter midnatt.
 
Idag söndag sov vi lite längre och riktigt skönt. Tog på  mig kläder och gick ut för att träna
Arnold som tyvärr var en riktig ODÅGA ute, usch!! Drar som bara den, och jag får så ont i armen
och livrädd för att jag ska halka pga mitt diskbråck..men jag gav inte upp, stanna...gå, stanna gå..
Helvete att han lyder....snacka om BULLDOGG.  Men ibland tror jag mig veta vart problemet
eventuellt kan vara, och det är att han ALDRIG gick lös som Inga fick göra, det är ganska viktigt.
Men vi vågade helt enkelt inte för att 1. Han är döv och 2. Han var betydligt snabbare än Inga.
Och Arnold, får han upp lukten på en hare eller något, ja, då har vi inte en chans att hejda honom,
så jag anser att eftersom han är döv så går det inte att lita på honom alls, så därför får han
också vara kopplad, vill inte utsätta oss för risken för en hund som springer bort. Då får jag hellre
jobba om det så tar 10 år helt enkelt. Vid möten vill han gära fram och då stannar vi och går åt sidan
jag brukar teckna åt han att sitta när vi ser mötena. Förbereder alltid som oftast vid ett möte, men händer
att man slarvar.
5 dgr kvar sen är man ledig, men jag kommer ha jouren 27 samt 28 December och kanske
måste rycka in på jobbet, så jobb mobilen måste jag ha på dessa dagar och hålla mig hemma.
Japp, så är det att jobba på IT/IS avdelning, vad som helst kan hända.
Undrar hur det går för Åsa och Dina i Stockholm? Hoppas det går riktigt bra, håller tummarna!
Hundmässan är säkert fullt med folk och önskade jag hade varit där, men att sätta sig på ett tå
tidigt på morgonen och vinter så vet man aldrig om man kommer fram i tid och så börjar
dom alldeles för tidigt, helst ska man bo hos någon eller på hotell för att vara där i tid.
Hoppas iallafall alla har riktigt kul och att det går bra!
 
Undrar hur det går för Casper? Tror det var nu i helgen han skulle flytta till Tina i Borlänge.
Jag tror det blir toppen för han och att dom kommer trivas riktigt bra tillsammans. Vi håller
tummarna även där och hoppas på massa bilder på "familjen".
 
 
 
 

Snöstorm och Stora Stockholm

Nyss varit på Kvartalsmöte på jobbet, mycket givande
och intressant och mycket förändringar på gång.
Nästa år blir stora utmaningar för många inom Industrin.
Men att kanske arbeta på en IT/IS avdelning är ofta väldigt
säkert, det har jag läst mig till hahahah...IS/IT tekniker, programmerare
osv...skriker man efter...jag är ingen sån men under upplärning och har lärt mig
jättemycket och jag älskar mitt arbete.
Men den här veckan har det banne mig bara strulat. Till sist så löste
vi ett problem och då gör man "VÅGEN":)
För er som inte vet så jobbar jag även en del med ekonomi och det är
verkligen inte min grej, men detta är skitroligt o det har jag väl nu
jobbat med ca 1 år.
Igår bytte en av mina kollegor jobb och flyttade tillbaka till sin gamla avdelning.
Det är en stor förlust, hon har inte bara varit en bra kollega utan också en
underbar medmänniska. Men innan hon flytta till andra avdelningen kommer hon till
mig med ett litet fint paket, inlindat i guldpapper...ett handgjort smycke. Smycket innebär
också något fick jag reda på..."Att jag har ett gott hjärta och att hon som slutar också finns
där för mig när jag får problem inom jobbet eller vad som helst, att hon är min vän"
Behöver jag säga att jag fällde en tår?? På något vis, så känns det att man är omtyckt.
Jag vet att jag är det i  mitt arbete således i Produktion också. Jag tycker om att skoja,
lyssna och ge goda råd och tips, komma med lösningar, tänka positivt. Man kan säga jag är
en person med "Allt i ett". Däremot är jag också en färgstark person, jag föredrar raka puckar
och ärlighet, samtidigt som man måste tänka på hur man lägger fram det. Man ska inte såra
andra. Sånna finns det gott om ändå. Jag ogillar verkligen människor
som fiskar efter saker och ting för att sedan sprida det vidare, sånna har jag god erfarenhet av
också. Men som ordspråken säger....."Synden straffar sig själv, eller Hut går hem".
 
Ikväll ska jag börja baka lite och tänker börja med mina goda saffransmuffins, dom gjorde jag
första gången förra året, hittade det receptet då, dom är så smarriga och bara smälter i munnen.
Hoppas dom gör det i år också:)
 
Imorgon åker Conny och svärfar (farfar alias faffa som spike lyssnar till) för att hälsa på lilla Cissie♥
Cissie är Connys dotter och vi ska överlämna hennes julklapp. Hoppas hon kommer
bli glad över det, men det tror jag. När dom är där så kommer också min goda vän Monika
och fikar, det var jättelängesen och jag har lovat så länge. Men det finns flera underbara vänner
jag inte sett på länge och det skäms jag verkligen över, men det har varit så mycket och
då man är ledig på helgerna så är det sånt man inte hinner med annars som måste göras.
 
Hundträff skulle jag ha ordnat, detta blir inte i år. Men vi satsar på nästa och hoppas att
många kommer ställa upp och att Ni har förståelse för att jag inte haft tiden.
 
Nu är det fredag och jag kommer se fram mot helgen med riktigt njutning. Tillsammans
med sambo, vänner och våra älskade hundar♥
 
Önskar också alla våra vänner Lycka till på Stora Stockholm! ♥♥
 
**RECEPT PÅ MINA SAFFRANSMUFFINS**  <----Tryck på länken
 
 

Stamtavla och släkt

Något lustigt hände faktiskt igår och en vän hade pratat med en annan vän
och då kommit fram till att dom hittat släkt tillbaka i Stamtavlan och som alla vet
ska lilla döva Casper bo hos Tina. Camilla har Lemmy och nu kom vi fram till att
Casper är släkt med Lemmy och Inga tillbaka i leden i Stamtavlan och alla 3 är ju faktiskt döva!!!
 
Det är så roligt att Tina ska ta hand om Casper, att veta att denna underbara dövis får komma
till ett bra hem nu när ägaren faktiskt inte mår bra och även är mitt uppe i en flytt.
 
Jag har faktiskt inte kollat på Caspers tavla och långt tillbaka i leden på Inga
utan bara det närmaste, jag får nog ta mig en närmare koll tror jag. Fanns många
underbara hundar med som jag vet.
 
Alltså Ingas pappa Gunter...HotStaff Qualified to Win parades med en tik
och där tillbaka kan man tydligen se, om jag har rätt..????
 
Camilla beskriver:  Sunstaffs Joyful Joker parades med sunstaffs leading lady, de i sin tur fick en kull (såklart) ur den kullen kom midnights lady killer, som är i 3 ledet i Caspers stamtavla och 5 i Lemmys
 
Tina förklar:  Det är Esters (modern till Inga & Ice) mormor som är kullsyster till en av hundarna i Cleos stamtavla om nu jag minns rätt. Femte led i Caspers stamtavla & tredje ur Lemmys.
 
Alltså för er som inte vet;  Ice är alltså Lemmys pappa. Ice & Inga är i sin tur kullsyskon.
 
Kanonkulans "Casper"
 
Katchanii`s Lennart "Lemmy"

Hur f*n är Svenska Rättsystemet funtat igentligen???

 
Åklagaren hade yrkat på 2 år och 9 månader för Arslan Gökhane som torterade sin
valp "Lillebror" till döds. Igår fick vi meddelandet att han släppts på fri fot. Fri att
sticka från Sverige. Det man kan undra är...vad hände??? Alla bevis och allt
hur valpen såg ut, alla tidigare straff? Dom som sett hur lilla Lillberor såg ut när
han hittades, kan aldrig tro att att det är gjort av en människa. Men iof den här människan
är ingen människa, jag anser han vara ett odjur och borde behandlas därefter.
Vad gör man nu? Är det fritt fram för alla dårar att misshandla våra djur? Är det så Sveriges
lagar är? Isf måste jag säga att jag verkligen SKÄMS att vara svensk:(
Att se dessa bilder på lilla Lillebror var det jävligaste jag sett och jag hoppas innerligt att den här människan
isf blir jagad hela sitt liv. Men arbete med att underätta alla organisationer utomlands bl.a Tyskland som
dom fått information om att han ska fly till. Hoppas dom kan ta lagen i sina händer sedan.
Vad har han för rätt att göra det här och sedan kliva ut som inget har hänt? Vad hände? Men klart, i vissa länder är hundar inte värda ett skit!  I mina ögon är ett AVSKUM!!!
Jag är så oerhört ledsen och sänder mina varmaste kramar till Kenneln och tankarna till fina Lillebror♥
Eloge till alla som kämpar, Ni är Guld värda♥
 
Sånt här får bara inte ske!!!!

Blir inte förvånad hur människor är...

Blir väldigt besviken mer och mer angående människor och
deras pålitlighet, undrar om det snart finns någon att lita på?
En uppfödare och vän till mig har fått brev från SKK och dom som vet
vet också vad det handlar om. Det är så löjligt att huvudtaget engagera sig
att huvudtaget anmäla för INGENTING. Om jag uttalar mig om att vissa personer
inte ska ha hund, så står jag för det, och det har jag gjort. Om jag vill tala om för
andra att den och den ska inte ha hund, så står jag för det. Men sen att folk är så
fula att sitta och ta sig tid att kopiera sånt från en logga för att försöka sätta dit en uppfödare
så funderar jag faktiskt på hur det är ställt. Och sedan, börjar jag faktiskt undra vad en del organisationer
ödlsar sin tid på igentligen, istället för att kanske jobba med det dom bör göra.
Att det finns falska människor, kommer det alltid att göra. Människor som nässlar sig in
i andras liv och sedan vänder kappan, det har man erfarenhet av. Dom tål helt enkelt inte
sanningen, för den är dom så långt ifrån själva. Människor som slänger sina ben på ryggen
och drar när det hetter till, finns en uppsjö av, tyvärr. Ingetdera kallar jag för vänner!
Jag som VÄN, ställer upp förmina vänner i vått och torrt och lägger inte benen på ryggen
det är vänskap för mig. Sådan är jag, och dom som verkligen känner mig, vet också om det.
Jag verkligen ogillar folk som försöker vara en vän, men det lyser igenom, och oftast är det dom
som är dom falskaste. Dom nyfikna. Dom som inte vågar stå för sanningen och stötta.
 
Men nu är vi flera vänner som ställer upp, oavsett om man varit engagerad i det hela eller ej
och vi vänder inte kappan!! Aldrig!
Tillsammans är man alltid starkare.....

Mera hundfoder

 
Idag var vi iväg och köpte mera hundfoder VoH. Sen blev det förstås lite annat smått och gott. Riktigt härligt väder ute har det varit men nu är det visst en snöstirm på väg in igen. NOT LIKE:-)

Lite bilder från julfesten på jobbet

Igår tog grannen som också jobber hos oss fast i Produktion och jag bussen ner till
till Pitchers Pub för att träffa min vän Sussi som också jobbar i Produktionen, alltså
vi hade julfest med jobbat. Var väl över 260 personer anmälda och vi var många.
Festen ägde rum i Stadshusrestaurangen, vi hade t.om vakt där.
Iaf så började vi kvällen på Pitchers och jag tog mig en Staro, mycket gott! Sedan ramlade
några till in så vi var några stycken. Många hade samlats privat hos andra för förfest men vi
hade bestämt oss redan för detta och trevligt hade vi som bara den före.
 
Sen började klockan närma sig lite över 17 och vi gick iväg till julfesten.
Vi möttes av massa folk och också våra värdar. Hängde av oss våra kläder och
sedan var det att ställa sig i kö för drinkbiljetter och anmälan. Alla fick en lapp med vilket
bord vi skulle hamna vid. Självklart hamnade vi längst ner i ett hörn, och kanske inte det
bästa bordet:( Men hungriga var vi. Själv hade jag inte ätit någon lunch så magen ville
gärna ha mat.
Köer vid julborden men det fanns många och det var bara att hugga in på maten.
Vi har ju bara hört det bästa o just deras mat, själv kan jag INTE hålla med. Sillen och laxen
var jättegod men resten kan diskuteras. Köttbullarna var hemma gjorda vilket inte är vanligt idag,
men...dom var absolut långt ifrån goda, hade dom glömt kryddningen??? Ja, då vet ni hur
dom smakade:( Knappt ätbara och var dom gjorda av fläskfärs? Nej, inget för mig.
Det hela resulterade i att när väl dans började så hade jag så ont i magen att det var bara
att lämna festen, men det gjorde mig inget. Så grannen och jag tog bussen hem och den var
i stort sett fullastad och det var en lång buss dessutom. Men det var mycket skönt att komma
hem och tillbringa resten av kvällen på toaletten:):)
 
Idag vaknade jag 6.30, och mår hur bra som helst. Nu är det dags att göra sig i ordning för
lite utevistelse idag. Bl.a ska vi inhandla massa färskfoder på djuraffären.
Kvällen kommer avslutas med god mat och värme:)
Julfesten hade annars säkerligen varit rolig om man hade mått bättre efter vad jag läst på
fb hos mina kollegor som slått klackarna i taket resten av kvällen. Synd jag missade det, dans
är min grej:) Att bara sitta i ett hörn och lyssna på kollegors kärlek till en annan på fyllan är
inte det roligaste, men självklart är man ju glad att man är uppskattad.
Så många ur produktionen som tydligen tycker jag är en toppentjej och att flera borde
ha mitt tänk...jag TACKAR så mycket, men chef blir jag aldrig, men däremot MEDMÄNNISKA!
Vill bara säga att mina arbetskamrater både tjänstemän och metallare...Ni är fantastiska och det
är VI alla som gör jobbet!
 
Jag och Sussi, vi har hängt ihop sen vi började för 27 år sedan och vi har
även bott grannar och delat en hel del genom årens lopp, sådan vänskap
försvinner aldrig.

Snöstorm!!!!!!

Igår var det inte roligt att ta sig till jobbet, dom hade inte plogat något
förutom att jag såg att dom gjorde det på vägarna! Så det var bara att pölsa
i snön och snöstorm, väl när man kom till jobbet så dröp svetten om en, för det var
ju inte kallt ute.
Inte hade dom plogat på hela dagen heller, och jag kom från jobbet ganska sent
då jag var i ett ärrende ut i Produktionen. Så då var det bara att gå hem i storm
och snödrivor. Imorse var det betydligt enklare. En fantastiskt promenad i morse.
Däremot kan jag se nu, att det kommer in mera snö!
Imorgon vill jag att det ska vara soligt för imorgon kväll har vi julfest
på jobbet. Ska bli riktigt trevligt! Gör sällskap med min grannes man ner.
 
I helgen blir det massa att göra igen, känns som man alltid har fullt upp.
Den här veckan har gått fort, och varje dag när jag kommit hem så
har Conny tänt en massa ljus. Så mysigt. Igår blev jag dessutom serverad
varm glögg så fort jag kom hem....min underbara bästa sambo♥
 
 
Kolla in min reskarta jag gjort genom åren
+ många fler som inte går att lägga till:
 
 
 

Kommer tomten i år?

Imorse när jag slog upp mina ögon trodde jag inte det var sant.
Rena rama snöstormen ute, något jag inte gillar alls.
Snö kan jag acceptera, men inte snökaos vilket det var.
Att promenera till jobbet är bara skönt, men inte idag. Snödrivor
att gå i är inte kul. Sen en sak jag inte kan förstå, varför plogar man
vägarn aoch inte trottoarer och cykelbanor? Bilarna tar väl sig alltid fram?
Här snackas det om "miljövänligt" hit och dit, och att man ska "motionera".
Se då till att ploga!!
 
Jag börjar nästan få panik inför julen, har inte börjat baka och julklappar brukar vi
oftast inte ha. Men att hinna baka allt och så när man jobbar hela dagarna. Helgerna
har man fullt upp oftast med annat som man inte kan göra i veckorna.
Nu på fredag är det ju julfest, så en av dagarna i helgen måste vi åka och köpa VoH
en låda. Nu är det slut hemma och det märks på Arnold. Han gick superbra på VoH så
det kommer bli hans mat framöver.
 
Hoppas på BRA MellandagsREA också, för Conny önskar sig ett Nintendo 3 DS XL
läs mera här -----> Nintendo 3DS XL
 
Själv vet jag inte vad jag önskar mig alls, men parfymer är en av mina favoriter och skulle
kunna tänka mig köpa Lolita Lempicka en fantastisk doft se här -------> Lolita
 
Brandvarnare står på listan som VI ska köpa också, då min gick sönder för flera år sen.
Men med tanke på vad som hände mina vänner så har jag verkligen tänkt till. En familj
som stog där utan hem, allt borta!!! Pulversläckare ska jag kolla efter också. Och en brandfilt.
 
För övrigt har jag fullt upp på jobbet just nu, men tog en liten pause. Ser ut över en åker genom
fönstrena och ser stormen, snön yr för fullt. Det här är inte alls behagligt väder. Längtar hem,
hem till en underbar familj och lite varm glögg.
 
Connys Nintendo han vill ha
 
En parfym jag skulle kunna tänka mig Lolita Lempicka
 
 
 
 

Blir nästan lite chockad

so_sorry_forgive_me.gif
Sitter och läser en hel del på sidor och då bl.a om en del hundar förstås. Blir lite chockad
av att läsa hur en del är med sina hundar, säger inte att det är fel eller rätt, men om en valp
varit på ett Djursjukhus ett antal ggr pga slarv från ägaren pga olika själ, så kan man fundera.
Samma sak gäller även om en valp eller vuxen hund skadats och vetrinären rekomenderat VILA
så betyder det att hunden ska VILA och det innebär kiss och bajs promenad, inte springa långa
vändor med andra hudnar i 2-3 timmar, hur tusan tänker man då? Sen så frågar man, min hund haltar igen??
Jaaa, va konstigt!!!Hunden går på smärtstillande och skulle VILA har man då missat något själv?
Är det då äns egna ego som talar eller?
Sen så huvudtaget ska en valp inte gå promenader på flera timmar sägs det, vet inte om det är
sant eller inte, förr nog har mina hundar gått promenader på iaf minst 40 min som valpar då 3 månader.
Men flera timmar???
Det är samma sak som en del personer hela tiden måste låta sina hundar träffa massa nya hundar,
som om det är panik att träffa nytt folk igentligen...Är det jag som person som vill träffa nytt folk eller?
Hundar behöver inte ha MASSA nya vänner ideligen!
Samma sak som en del hela tiden måste vistas i rastgårdar...ja, mina får med SINA vänner och det händer
några ggr / år, inte mera. Behöver inga nya hundkompisar alls.
En valp som är mycket i rastgårdar har också en väldigt stor tendens att bli stressad.

Vi kan ta exempel som många tolkar fel.
*Vad ska jag göra, min hund juckar på XXXX hund hela tiden, XXXX är så DOMINANT?"
Hallååå!!! Vad ar du fått det ifrån? DOMINANT? Har du tänkt på att detta kan vara ett
stressande beteende? Allt är inte DOMINANS som många tror, det är nästan på snudd
föråldrande. Jag skulle vilja säga.....LÄR DIG TYDA OCH LÄSA AV DIN HUND!!!!
Jag vet av egen erfarenhet av alla fel jag själv gjort, men jag kan erkänna dom. Sen utgår jag
från det senare och har det med mig i mitt bagage. Jag kommer aldrig låta min valp
umgås med massa hundar i en rastgård!!!! Varför inte istället jobba med att socialisera den genom
promenader, buss, tåg, bil och gå på stan etc? Mycket mera positivare...hunden tar då in alla uttryck
och det är mycket roligare för den.

Sen har vi då dom allra lataste personerna...dom som släpper ut hunden/hundarna enbart på
gräsmattan utanför och där får dom kissa och bajsa. Inga promenader ingenting. Ställer mig då
frågan...ska man då ha en hund?
 

Vom og Hundemat (VoH)

Nu har Arnold ätit VoH med enbart kyckling i 3 dgr som enbart består av kött, skinn och skråv från kyckling, inga som helst tex ben och sådant. Detta foder är mycket bra för allergiska hundar. Dessutom är VoH fritt från allt spannmål! Arnold mår toppen och redan efter dessa 3 dgr har han inte alls kliat sig mycket, vilket han faktiskt inte gör annars heller, han kliar sig inte alls som en allergisk hund gör, hans munhygien är bättre. Kan detta vara möjligt? Att redan efter 3 dgr bli så bra? Jodå, jag läsde om att det var andra som märkt samma sak.
Hans avföring har visat sig helt ok, bajsat betydligt mindre och inga högar. Så nu är det bara att handla en låda så man står sig.
 
Inga får Bravo burgare med Vilt och verkar fungera toppen på det. Så det kommer bli hennes framöver.
Har även fryst in potionsförpackningar på torrfoder som jag ger ibland.
 
För övrigt var det en mycket kall morgon, när jag satte mig på cykeln till jobbet
var det -17 gr...men det var ritkigt uppfriskande att ta sig till jobbet. SKÖNT!!!
 
BRAVO Vilt till Inga
 
VoH, kyckling till Arnold (färskfoder)
 
Träning i skogen 2/12-2012
 
♥De bästa♥

Julhandling

 
Igår 1December var det GRATIS buss här i Kommunen, passade oss jättebra,
så vi tog bussen ut till Erikslunds Shopping Center.
Vi började med en lätt lunch på MAX, lika gott som alltid. Sen gick vi till Arken Zoo
och köpte ett par korvar VoH med Kyckling. Det ska testas på Arnold.
Så vi bärjade ge honom det igår kväll och han har varit hur fin som helst i magen
så bara att hoppas att detta nu fungerar. Just Kyckling är bra för allergiska hundar.
Laxen bör man undvika om dom har tendens till dålig mage berättade hon.
Hennes hund har svår Atopi mot mycket, som spannmål, kyckling, fågel, fisk bl.a
så hon rekomenderade mig att även frysa ner torrfoder genom att det finns en hel del
kvalster i det med. Så det har jag gjort nu.Bort med duntäcken, vilket jag redan gjort då
jag själv inte kan sova med det, kliar som attan på mig när jag hade det och kunde inte sova.
 
Efter det tog vi en sväng in på ElGiganten skulle kolla en grej som Conny ska köpa sen.
Sedan bar det iväg till det nyöppnade Zoo Grizzly!! Vilken bra affär!! Hittade massor.
Köpte bl.a Bravo burgare till Inga med Vilt som hon sedan vräkte i sig, magen har varit bra.
Grisöron (ej rökta) för allergiska hundar köpte vi, det gillades. Gillade affären, kanske personalen
inte är lika kunniga som på Arken Zoo men utbudet var rätt ok.
Sen blev det in på Lager 157 där Conny hittade lite.
Sedan gick vi till shoppingcentret och jag hämtade ut mera medicin. Kaffe på Espresso House
blev det också, men det smakade inget vidare denna gång, smakade gammal mjölk av Latten:(
Ikea fick också besäk av oss, och där lyckades vi shoppa loss. Doftljus är ju ett måste, kan man inte
leva utan, så det blev en hel hög + mycket annat.
Fulla med packning var vi sen trötta och tog bussen hem mitt i allt kaos.
Ut med hundar och sedan fixa lite. Kvällen avslutades med att vi gjorde kebab med bröd
som satt fint i magen.
 
Sent p åkvällen, närmare tolv så gick vi ut sista vändan med hundarna, termometern visade
på -8,7 grader och det riktigt piskade kyla mot kinderna, men så skönt det var, och samtidigt
se glädjen i lilla Arnold som faktiskt inte är så liten längre, han bygger på sig rejält. Och tung
är han, mycket tyngre än Inga. Han sprang och lekte i snön, borrade ner nosen och hittade väl
en o annan gammal bajskorv:) Man riktigt såg hur han verkligen älskar snön. Inga problem
med han i kylan inte, så kul att se.
 
Idag ska jag faktiskt göra nytta, något som jag inte gjort i helgen alls.
Förs färga håret, sen ta fram...lite sent men bättre det, stakarna o allt.
Pynta hemma. Sen tänkte jag ta med mig Arnold på promenad i snön
och ser att snart tittar solen fram. Vi ska ha vår egentid tillsammans.
Lite träning med att gå fint, för det lär visst ta tid för han:) Men bättre sent än aldrig.
Klådan på han har minskat betydligt.
Läsde faktiskt en artikel om just sånt här om det tex är kvalster. Kyla tar bort kvalster.
Att hänga ut sängkläder o annat är perfekt. Vädra mycket. Som alla vet så dör ju
kvalster i kyla, därav man tex kan frysa torrfoder.
Så...träning sen idag med Arnold blir det.
 
Så lite jobb snack. I fredags tackade vi av den bästa chef jag någonsin haft. Han går över
till ett annat bolga nu. Vår nya chef kommer vara stationerad i Malmö om IS/IT chef.
Så på min avdelning på data avdelningen kommer bara jag och en till att sitta. Och han slutar
i Mars då han jobbat över 2 år efter sin pension. Då är bara jag kvar. Har mycket att lära mig
och det kommer bli en mycket tuff period framöver. Min gamla chef hade enorm kunskap om Produktion
då vi har många "liner" där det tillverkas produkter som styrs av datorer och programmeringar av olika
slag. Även skrivare. Men allt tar sin tid, och det får det göra.
Av detta har vi mycket att lära oss, att vi varit enormt bortskämda med att ha personal på plats
med bred kunskap inom IT.
På fredag 7/12 är det dags för Julfest, den kommer gå av stapeln nere på stan, ser fram mot den.
Att få träffa och mingla med alla man inte hinner göra det med annars, riktigt kul ska det bli.
Men idag är det Söndag och här kan jag inte sitta, massor att göra på listan.
Kvällen kommer avslutas med pannbiff, potatis och pepparsås.
Imorgon är en ny spännande vecka som jag ser fram mot.
Ha en mycket trevlig Söndag alla!♥
 
 
Vintervy 1/12-2012
Nya Zoo affären

RSS 2.0