Semestern är slut

Så har den där dagen kommit. Sista semesterdagen. Jag ska inte klaga. Dessa 4 veckor har varit fantastiska med fint väder och värme. Vem hade kunnat tro det? Vi har gjort så mycket roligt och träffat fantastiska människor, ätit god mat och en massa shopping. Varit kulturella and you name it😉
Men nu är det dags för att jobba igen. Inget som avskräcker mig direkt men det är det där med tider! Även om jag vaknar tidigt så har jag inte haft någon tid att passa. Man har sluppit stressen.
Men nu är det allvar.
För att inte tala om den där utbuktningen på magen😣Ja, den har jag ätit mig till alldeles själv så det ska bli riktigt bra att få återgå till fasta tider och rutiner igen.
Hej då underbara semester! Vi syns om 1 år igen👍


Sista veckan på semestern

Då är jag inne på min sista vecka av en 4 veckors semester. Kan inte klaga då vi haft sol och värme. Nackdelen är att man inte kunnat träna hundarna speciellt mycket och därför inte så mycket bilder på dom. Men vi fortsätter att njuta dom dagar som är kvar även om jag önskar ett svalare väder. En sista tripp innan jag återgår till jobbet ska hinnas med också.
Njut av er ledighet!

Dessa servetter har jag börjat använda på huvudet till Arnold pga klådan där

Semestertur till Stockholm

Hade skrivit ett långt blogg inlägg som fösvann. Det är så typiskt när man använder appen. Men här kommer lite bilder från gårdagen.
Gosade även med frallan Benji som jobbade med matte i en butik i Gamla Stan.


En varm semesterdag

Idag har vi över 30 grader här i solen så för hundarnas del blir det korta promenader på dagen. Dom vill ändå helst sova. Vi gör istället lite hjärnaktiviteter hemma som leta godis i kastruller med lock på, balansera, kurragömma och lite apportering.

Det är så roligt att se dövisarna när vi aktiverar dom hörande hundarna hur dom sitter och tittar. Inga hon lutar huvudet åt sidan och tittar och tittar medans Arnold genast tycker att det är hans tur. Men dom väntar lydigt tills deras tur.

Idag kom även Samson, Ingas och Arnolds foder. Jag beställer ju från en leverantör som är supersnabb till skillnad från hur Animail blivit. Var kund hos dom i alla år men något måste hänt. För dom 3-4 leveranser tidigare tog det nästan 1 månad. Nu tänkte jag för ett par veckor sen ge dom 1 chans till då jag såg dom hade rabatt och även har Spikes vetrinärfoder billigare.
Jag väntade över 1 vecka och gick sen in och kollade min leverans och den var INTE äns skickad!!! Skrev till dom direkt.
När jag dagen efter går in och tittar igen på min leverans har dom MAKULERAT den gamla och gjort en ny med över 100:- dyrare och dessutom ändrat till EXPRESS!!!
Jag orkar helt enkelt inte lita på dom mera. Dom fick din chans. Att vänta 1 vecka är OK med leverans av PostNord men nu även detta! Nej tack, köper hellre mitt foder hos vår vetrinär istället.

Nu går jag snart in på min sista veckas semester men först gör vi några kortare resor. Ska bli jättekul. Har verkligen njutit.
Ha det bra alla där ute och njut av sol och bad!
Glöm inte vår döva grupp på Facebook dit alla är välkomna : Leva med döva hundar


Lekte med foton

Ibland får jag sån lust att bara leka med bilder och det hsr jag nu gjort. Fantastiskt vilka appar det finns till våra mobiler. Gäller bara att hitta den rätta så är man fast.
Jag glömmer ju oftast mobilen när jag är ute med hundar eller så blir det helt enkelt inte av.
På fredag ska vi iväg så då hoppas jag på att få ta lite bilder om inte annat så lär Conny fota som har en helt suverrän kamera i sin mobil👍

Här är några bilder jag lekt med😉


En härlig tur i skogen

Yes! Idag tog jag foton😉
Jag och Samson tog lite egentid och gick till skogen som är precis intill. Blev 2×2,5 idag. Fruktansvärt varmt tyckte jag och nog Samson också som flåsade som bara den. Inga hundmöten men däremot fullt med löpare. I normala fall brukar Samson få fnatt och ska efter dom. Idag skötte han sig exemplariskt👍
Det var ett bra tag sen vi var i skogen eftersom det tidigare lagts ut gift som det stog i vår lokala tidning om. I vår stad har och är vi väldigt utsatta. Men idag kunde jag inte hålla mig. Saknade skogen fruktansvärt. När löpare kom gick vi åt sidan och denna gång lyckades jag även göra dessa glada genom att dom glatt tackade oss. Att vara en bra Ambassadör för sin ras anser jag att man vinner på i längden👍


Long time ago

Nu var det länge sen jag skrev vilket inte är så kontigt när jag driver några grupper på Facebook idag. Man glömmer lätt att man har en blogg. Eller är det så att man inte bloggar lika mycket idag som förr?

Mycket har ju som sagt hänt. Hundarna mår jättebra.
Spike vår äldsta idag 9 år blev allvarligt sjuk och kräktes och fick blidig diarre. Blodet avtog men diarren blev allt värre.
Tillsammans med vår vetrinär kom vi överrens om att byta foder. Till att börja med. Ett foder jag verkligen OGILLAR. Royal Canine. Detta heter Anallgenic. Det visade sig redan andra dagen att Spike svarade på det och direkt blev bra i magen. Så vi besluta att fortsätra med det. Vi avvaktade med prover. Idag nästan 3 månader senare är han som en valp pånytt. Lekfull och är med på det mesta. Glädjen går inte att beskriva.

Samson vår kärleksfulla Irländare vad skriver man om han? KÄRLEK. Han vet inte begränsningen själv. Vi har fortfarande problem med hundmöten men betydligt bättre.

Arnold den lilla charmören. Han kämpar med sin klåda som kommer och går. Men han är en sån enormt stark kille.

Inga ja vad säger man. Hon blir alltmer tillgiven. Vill vara nära. Har full koll på allt och alla. För henne ska man finnas och hon ska vara mittpunkten.

Livet som hundägare tar ut sin rätt. Men VEM kan liksom vara utan dom? No way!
Men en sak är vi säkra på. Ingen mer staffe. För oss växer kärleken för just frallan. Det är en ras som passar oss bäst. Den har ALLT och lite mer. Helt klart.

Nu är jag inne på min andra vecka på semestern och jag njuter verkligen efter en tuff vinter, höst och vår. Bytt chef och ny avd men samma jobb inom IT. Nu byter jag snart chef igen.
Som sagt...jag njuter verkligen. Tillsammans med min familj mår jag som bäst. Fina underbara vänner. Man kan inte ha det bättre i livet.
Så njut!


RSS 2.0