Veckorna som varit


Det har varit några stressade veckor.
Avdelningsflytt på jobbet och även hunnit
med att byta chef. Men nu har jag installerat
mig bra och stortrivs. Sitter i ett kontorslandskap och det är betydligt livligare än vad jag är van vid. Men jag trivs riktigt bra.

För någon helg sen hade jag ju arrangerat hundträff och vi fick riktigt bra väder. Trevliga ägare och hundar. Helgen därpå var jag med på den årliga hundpromenaden som Hundar Utan Hem anordnat runt om i Sverige. Även den blev lyckad. Och riktigt roligt att träffa vänner på den promenaden. Även den visade uppehåll under vår promenad men när vi skulle hem så började det fin dugga.

Nästa promenad som jag ordnat går av stapeln 6 juni på själva nationaldagen! Hoppas även då att vi får bra väder.

Hundträning har stått på vårat schema och dwt har nog blivit lite mera hjärnaktivitet för alla 4. Men det behövs också.

I onsdags fick vi lämna in lilla Inga hos vetrinären för en mindre operation. Klokapselbrott på själva sporren. Hela pulpan blotta sig så klon stog mer eller mindre rakt upp. Så hon sövdes och allt gick jättefort. Hann inte mer än till jobbet så var det att hämta henne igen så hon slapp vara utan oss när hon vakna. Men det hade hon redan och det hördes.
Men en lycklig Inga var det när hon såg husse och matte och hoppade genast upp för att pussas. Medans hon var sövd så hade jag bett om att dom skulle klippa ner hennes klor för dom är både svåra och vidrigt långa att klippa. Och det hade dom gjort jättefint! Blev så himlans glad. Och inte äns betalt tog dom för det. Tack Djurdoktorn Evidencia. Ni är bara alltid så BÄST när det gäller våra hundar.
Vill även passa på att tacka Agria som upptäckte att vi betalat för mycket så vi fick pengar tillbaka!
Har idag tvättat och lindat om henne och öven inhandlat massa till "Hundapoteket" som är ett måste att ha hemma. Om några dgr kan vi ta bort det så det får luftas och läka fortare.
Inte nog med det. Inga är också på väg in i löp...20 härligt gnällande dagar att se fram emot!

Arnold har lite klåda igen. Så han får duscha med specialshampo och smörjas och då ha tshirt på sig så det får gno in i huden bra.

Nu är det några dagars ledighet. Så tänkte passa på att köra lite DP med Samson och Spike. Arnold och Inga får vila dessvärre. Dom får aktivera hjärnan istället som husse sköter om på bästa sätt.

Nu är det dags att koppla av resten av kvällen med lite god mat. Conny står för den ikväll och det uppskattas mer än väl. Lite film också. Vi kollar en suverrän serie på Netflix som finns i 4 säsonger "The Killing". 

Må bäst alla!


Gott & blandat


Jag hinner inte skriva blogg inlägg så ofta numer. Driver ett par grupper på FB samt Admin i någon annan. Det tar mycket tid. Men ändå roligt.

Har varit lite tufft den sista tiden. Spike och Samson blev förgiftade av ekollon. I ekollon finns ett farligt frätande ämne "tannin" som sätter sig på njurar och lever och kan leda till döden.

Samson återhämtade sig snabbt medans Spike blev mycket dålig. Värderna visade inget bra alls. Conny och jag satt länge och prata igenom hur vi skulle göra. Om han inte blev bättre skulle vi låta han få somna in. Hans livsglädje tog liksom slut. Han sov och han orkade inte mycket.

Jag beslutade mig för att sluta med vetrinärfodret Royal Canin och gav han dwt vanliga fodret istället. Men fördelade det på 0.5 dl 3 ggr/dag och FortiFora .
Det visade sig direkt och Spike återhämtade sig ganska fort. Nu är glädjen i han tillbaka och bajsar bra. ALDRIG mer vetrinärfoder!! Dessutom läsde jag innehållet ... SPANNMÅL!! Det är något han är superkänslig mot.
Nu tar vi en dag i sänder. Mer motion och lite mat fördelat under dagen.

Igår lördag hade jag ordnat en hundträff för oss med muskelhundar. Tyvärr i vanlig ordning kom inte alla som anmält sig men det är ganska vanligt. Men vi blev ett underbart jäng med mycket skratt och fina hundar. Så nu tänker jag åter ta upp och försöka med hundpromenader och även träningsmöjligheter i bl.a hundmöten.
Det gör jag i en grupp där dom valt mig till Admin.

Jag tog mig iallafall igenom hela promenaden igår 2/5 trots ett värkande knä. Nästa vecka har jag remiss till ortoped så jag får se vad som kommer göras efter det. Bara jag får bort smärtan är jag glad!

Arnold har inte haft något mera problem med bakpartiet men beordras ännu strigt vila och inga hopp. Känns så tråkigt att inte gå långa promenader men han verkar trivas ändå. Vi gör massa andra bra aktiviteter för han. Mycket arbete med hjärnan. Att han är en smart fralla finns ingen tvekan om. Han går inte att lura på något vis.

Inga hon är som hon är. Bara att acceptera. Nu har hon börjat ty sig till Arnold mer o mer. Spike visar klart och tydligt att han vill vara själv.

Samson är jag stolt över trots sina hopp som en känguru när han ser andra hundar. Men han blir bättre och bättre. Och han skötte sig exemplariskt igår på promenaden trots ett evigt dragandes.

Vi är också med i Hundar Utan Hem Nyhetsbrev. Vi blev tillfrågade. Så jättekul! Där berättar jag bl.a om den grupp jag startade för bara oss med hundar från HuH.Vi är många medlemmar i gruppen nu och fler lär det bli. Jättekul!

Vill passa på att tacka alla som engagerade sig att komma på promenaden och även Monika som ställde upp och var med och fotade oss. Guld värt! Samt Lennart en go och glad pensionär från mitt arbete som följde med oss under promenaden. Han övervann sin rädsla och vi har ytterligare visat att våra muskelhundar är goa hundar i rätt händer. Underbart!RSS 2.0